Martin Dahlin sköt Sverige till VM

⌉ INRIKES & SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 22 ÅR SEDAN ⌊

BOLLTROLLARE. Martin Dahlin gjorde två mål när Sverige besegrade Finland i kvalet till VM 1994. Arkivfoto: Thomas Brandt
BOLLTROLLARE. Martin Dahlin gjorde två mål när Sverige besegrade Finland i kvalet till VM 1994. Arkivfoto: Thomas Brandt

Åter­blick. Den 14 ok­to­ber 1993 top­pa­de LT-spor­ten med att Sverige var kla­ra för VM i USA. Sverige hade be­seg­rat Fin­land med 3–2 och det var Martin Dah­lin som var hjäl­ten. Han gjor­de två mål i lands­kam­pen och var i stor­form. Svenska fol­ket var eni­ga. Martin Dah­lin var Sve­ri­ges bäs­ta spe­la­re.
En an­nan spe­la­re som hade ett stort ögon­blick var Henrik Lars­son. Den 22-åri­ge de­bu­tan­ten gjor­de Sve­ri­ges 2–1 mål i mat­chen.
För As­sy­ris­ka och Syrianska var fram­tids­ut­sik­ter­na mör­ka. Syrianska hade sto­ra skul­der och det stod klart att la­get inte skul­le spe­la i di­vi­sion två den kom­man­de sä­song­en. I värs­ta fall vän­ta­de kon­kurs och om­start.
As­sy­ris­ka, som hade va­rit en ra­ket i se­rie­sy­ste­met och var nya i division ett, hade haft en tung sä­song. I ut­gå­va 18 ok­to­ber 1993 går det att läsa att la­get slu­ta­de sist i se­ri­en och ned­flytt­ning vän­ta­de för förs­ta gång­en i klub­bens hi­sto­ria.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *