Malin var frisk och revanschsugen

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 26 ÅR SEDAN ⌊

Snabbast. Malin Ewerlöf hade återhämtat sig och hade målen för kommande säsong färdiga. Arkivfoto: Arne Adler
Snabbast. Malin Ewerlöf hade återhämtat sig och hade målen för kommande säsong färdiga. Arkivfoto: Arne Adler
Den folkkäre Hasse Tellemar­ skulle lägga sig på ­operationsbordet och löparen Malin Ewerlöf återhämtat sig från sjukdom och tränade för fullt.
Återblickar. I LT-utgåva­ den 8 november 1989 går det läsa att Södertäljebon Hasse­ Tellemar, rikskändis och radiopratare, skulle bli opererad.­ Den nyligen fyllda­ 66-åringen skulle genomgå en kranskärls­operation. Men den pensionerade Hasse,­ tidigare programledare i radioprogrammet ”Ring så spelar vi” i många år, var inte orolig.
– Jag känner mig inte alls svårt sjuk. Jag är ganska pigg, försäkrade han.
Vi får även veta att Södertälje IF:s löpare Malin Ewerlöf var frisk och tränade inför den kommande säsongen. Hon hade drabbats av ett underligt virus vid SM i ­Borås och blev tvungen att bryta och uppsöka sjukhus.
– Det kändes som om lungorna var för små, sa Malin som även missade JEM.
Malin berättade att hennes­ främsta mål var att springa JVM den kommande­ säsongen och då på distansen 1 500 meter. Men före det väntade inomhus-EM, SM och Grand prix-galor.
Vid tidpunkten hade amerikanska collage och universitet upptäckt Malins begåvning. Men det var inget hon var intresserad av.
– Jag tror inte på att flytta till USA för att bli en bättre löpare. Många kommer till tränare man inte trivs med och försämras i stället för att utvecklas.
Så Västergårdsgymnasiet skulle få ha sin löpardrottning kvar.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *