Kalle Kanot tränade oavsett underlag

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 35 ÅR SEDAN ⌊

VM-blick. Den unga Kal­le Sund­qvist fram­gångar i ka­noten be­lönades med Tel­ge­brag­den. Ar­kiv­foto: Thomas Brandt
VM-blick. Den unga Kal­le Sund­qvist fram­gångar i ka­noten be­lönades med Tel­ge­brag­den. Ar­kiv­foto: Thomas Brandt
Det var slutspelstider och mitt i alla strider delade LT ut Telgebragden och så fick vi besök av kungen.

Återblickar. Mars 1981 inleds med riktigt tråkiga nyheter. SSK parkerade efter sista omgången på sista plats i elitserien. Nedflyttningen var därmed ett faktum.

Om vi tar ett skutt till ut­gåvorna i mitten av månad­en får vi den 16 mars veta att även SBBK-killarnas säsong var över. Däremot hade SBBK-tjejerna trumfat i den första SM-finalen mot Uppsala och tuffade på mot det femte raka SM-guldet.

En annan sportnyhet i denna utgåva var att Telgebragden gick till Kalle Sundqvist för sina imponerande insatser på vatten i en kanot. I ett reportage med den unga talangen den 18 mars får vi veta att Kalle vid tidpunkten gjorde lumpen på en idrottspluton och tränade inför VM mellan alla vapenövningar.

I samma utgåva går det att läsa att tre pensionärer varit på besök i Tavestaskolan i Järna och berättat hur det var i skolan när de var små.
Vad åt ni till lunch? Vad gjorde ni på rasterna? Åkte ni tåg? Frågorna var många om hur det var på 1920-talet.

Denna vecka var även kungen och drottningen på besök i Turinge kyrka då fortifikationsförvaltningen fyllde 300 år och verksamhetens förste chef, Erik Dahlbergh, vilade på plats­en. Det debatterades även flitigt om domen i målet om mordet på Aslan Noyan.

LT startade också en av sina många reportageserier. Denna gång handlade det om finländare som flyttade hem till Finland.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *