Ville lära svenskarna USA:s favoritsport

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 25 ÅR SEDAN ⌊
Ny klubb. Steven Sinnett och Keith McVicker ville sätta Södertälje på baseballkartan.Arkivfoto: Roland Thunholm
Ny klubb. Steven Sinnett och Keith McVicker ville sätta Södertälje på baseballkartan. Arkivfoto: Roland Thunholm

Partiledarna fick säga sitt om skola och arbete inför valet. Samtidigt hade två amerikaner helt andra ­planer för Södertälje.

Återblickar. De sista dagarna i maj 1991 hade LT artikel­serien ”Inför valet”. Bildt (M), Westerberg (FP), Carlsson (S) och alla andra parti­ledare fick utrymme att berätta för läsarna om deras partier och vad de ville.
Samtidigt som kungen var på besök i Strängnäs och gratulerade en 700-åring (domkyrkan) ställde Södertäljeborna in sig på att bli nollåttor. Hur Södertäljebornas nya telefonnummer skulle komma att se ut skrev LT om den 28 maj.
I utgåvan dagen efter jämför LT priserna mellan stad­ens frisörer och med andra orter i landet. Det visade sig vara stora skillnad­er.
På sporten berättade ­amerikanerna Keith McVicker och Steven Sinnett om sin plan för att bilda en baseballklubb i Södertälje och målet var redan klart: nå elitserien om fem år.
– Det är medfött hos oss amerikaner. Vid fem års åldern får alla grabbar en plockhandske, sedan är man såld, sa Keith om sporten.
I LT den 30 maj fick man veta att Järna bibliotek skulle­ skötas om av ett privat­ företag och man mötte­ även Ilhan Barbaso som precis återvänt hem från ett flykt­ingläger i Turkiet där han hjälpt människor som flytt från Irak.
I månadens sista tidning kunde man läsa om skogsbranden som härjat i Mölnbo­ samt om den jugoslaviska­ ligan som stod åtalad för flera­ stölder och häleri.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *