Många vill ha staty av tennislegendaren

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 20 ÅR SEDAN ⌊
Tennis. Björn Borg vid den berömda garageporten på Torekällgatan där allt började. Den ursprungliga garageporten är dock utbytt.
Tennis. Björn Borg vid den berömda garageporten på Torekällgatan där allt började. Den ursprungliga garageporten är dock utbytt. Arkivfoto: Thomas Brandt

Under våren i år kom det förslag om att hedra tennislegendaren Björn Borg med en staty. Det är inte första gången det kommit på tal.

Återblickar. Under vecka 24 1996 kunde läsarna av LT ta del av nyheten om att Jönköpingkonstnären Rune Karlzon ville göra staty av tennislegendearen Björn Borg.
I ett brev till Södertälje kommun visade han skiss­er och bilder på en skulptur han gjort i sin ateljé som föreställde Björn Borg
i aktion med att slå en backhand med dubbelfattning.
Diskussionerna om en staty­ hade tagit fart i början av juni då flera tennislegend­arer gick ut gemensamt och tyckte att han skulle hedras med en staty.
Andra nyheter denna vecka var att ärkebiskopen
Abdulahad Shabo hade blivit­ slagen i huvudet med en batong av en maskerad man. Attacken gjordes bara tre veckor efter att ordför­anden i S:t Jacobs församling, Sabri Isa, var med om en liknade händelse. Många trodde­ överfallen hade att göra med splittringen av syrisk-ortodoxa kyrkan.
Fornhöjdens husläkarmottagning, som hotats av flytt, hade blivit räddad. Då planerna gjorts bakom ryggen­ på den berörda personalen grep facket in och stoppade planerna.
Under tre år hade Marenbron lyst med sin frånvaro.­ Som ersättare skulle en gratis­ färja för fotgängare gå över Maren denna sommar.
I sportens värld väntade­ ett cykellopp mitt i staden och en streetbasketturnering mellan flera basket­legendarer i Täljehallen.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *