LT moderniserar tekniken i nybyggda hallar och det är högtryck på Mölnbos föreningar

12 juli 1976
Text: Robert Hammarlöf
Publicerad i LT: 10 juli 2006


Södertälje kommun tar ut ockerpriser för att bevilja byggnadslov! Rena choken – inte minst för den villaägare som får betala 800 kronor för att bygga ett litet växthus – 500 procent mer än vad andra kommuner begär!
Se där huvudnyheten i Länstidningen måndagen den 12 juli 1976 – då även en mera positiv artikel kunde läsas under sommarvinjetten På verandan
I en intervju säger där kommunens informationschef Hasse Brander:
Att skapa gemenskap bland alla Södertäljebor är det primära syftet med mitt jobb. Folk ska kunna se kommunen som en serviceorganisation.
I Montreal drabbades den svenska OS-truppen av sorgebud – då den kända dressyrhästen Ajax plötsligt fått kolik och avlidit. Här hemma slog LT:s travtippare till med 564 kronor på V6:an och 25 bagis på ”femman”.

Den 13 juli presenteras Sveriges meste rojalist: Knut af Ekenstam – som dagen innan demonstrerat i Södertälje. Med sitt blåa blod och sin svarta frack, med sin blågula fana och sitt blå moderatmärke bland släkt-ärvda kraschaner hade han verkligen utgjort en färgklick, som stillsamt hävdat:
… att slottet är fyllt med gestapomänniskor; att kungens personal mest består av grishandlare och deckarförfattare; att vi har den skamligaste regeringen någonsin; att Olof Palme är en synnerligen falsk person… samt att kungen är en underbar människa.
Vid Tidningshuset arbetas det vecka 28 i sanning för – högtryck. LT:s omoderna offsetpress – och det är den nya presshallen som vid sagda tid är under uppbyggnad.
Mindre lokalt men icke desto mindre av allmänt intresse är att Frank Sinatra har gift sig, för fjärde gången – nu med 46-åriga Barbara Marx.

Onsdag 14 juli meddelas uti bladet att i Mölnbo finns 750 medlemmar i tre olika föreningar – fantastiskt med tanke på att Mölnbo har 800 invånare…
Samtidigt presenteras ett av landet största löften inom golfsporten: 22-årige Bo Cassel, Södertälje Golfklubb – vilken redan som 14-åring vann DM!
15 juli 1976
LT den 15 juli:Vad krävs för att en idrottsman skall nå den absoluta toppen – vinna en olympisk medalj i Montreal? Är det nödvändigt att bygga upp sin kropp med hormoner, är det tvunget att ta vilka medicinska risker som helst för att lyckas – eller räcker det med talang och vanlig träning?

Fredag 16 juli berättas om ett ovanligt fräckt inbrott i Ekeby Handel i Enhörna, då bovarna förutom massor av livsmedel stal även – tjuvlarmet!
Inför kommande Olympiska Spelen i Kanada presenteras en favorittyngd Södertälje-trio: Bågskytten Rolf Svensson samt kanotpaddlarna Berndt Andersson och Sakari Peltonen, KFK Södertälje.
På sitt stående och varma tema K ä r l e k… menar Kringelgumman att:
… det är att behärska sig och inte gräla i onödan.

Publicerat av

Peter Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *