Lokalnostalgi lockar till gräv i privat historia

1

Det har gått över tre år sedan jag började gräva i LT:s arkiv i jakt på svunnen tid.
Jag har letat efter stora som små händelser som skett i Södertälje med omnejd. Jag har bekantat mig med personligheter som lämnade avtryck för eftervärlden för sina insatser­. Snart har jag lyckats­ få ihop 100 sidor med återblickar i LT. Det är ett stort ögonblick för mig som tycker att det är så roligt att arbeta med nostalgi.
För inte nog med att så många läsare också gillar att läsa om äldre dagar – allt blir så mycket mer intress­ant när man även har facit i hand och kan berätta vad som hände sedan.

Givetvis har jag många gånger undrat vad mina förfäder hette och gjorde. Jag har haft planer på att bygga upp mitt släktträd många gånger bara för att det låter så spännande. Senare är tanken att ha ett intressant dokument att visa för mina nära och kära och sprida vetskapen vidare­ till nästa generation.
Nu har jag beslutat mig för att göra verklighet av mina planer. Jag ska sätta mig ner och skriva upp alla släktingar jag har och känner­ till. Jag ska även ta reda på vad mina när­stående vet och därefter bege mig till olika arkiv för att söka. På min agenda står även att prata med kunniga­ personer som vet vilka möjligheter­ man har att finna sina förfäder.
Tänk vad spännande att gå på upptäcktsfärd i det förflutna. Jag hoppas att det blir ett lyckat projekt och att ni hänger med mig på mitt äventyr på Nostalgi­bloggen.

Peter Karlsson är reporter på LT och var inte alls intresserad av historia i skolan.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *