Tid att pröva höstens scheman i praktiken

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 30 ÅR SEDAN ⌊
Pussel. Studierektorn Sören Näsfeldt hade pusslat ihop höstterminens scheman under sommaren. Arkivfoto: Annika Jonsson
Pussel. Studierektorn Sören Näsfeldt hade pusslat ihop höstterminens scheman under sommaren. Arkivfoto: Annika Jonsson

Sommarlovet var slut och ett nytt läsår nalkades. Men medan eleverna badade hade rektorn pusslat med höstens scheman.

Återblickar. Måndag den 18 augusti 1986 var det dags för barnen att gå till skolan igen.
Sören Näsfeldt, studierektor på Blombackaskolan hade däremot arbetat hela sommaren. När eleverna återvände till skolbänkarna­ skulle 400 elever och 40 lärare nämligen ha sina nya scheman.
För att inte bli störd hade Sören arbetat med det på nätterna i sin sommarstuga­. För om man blir avbruten­ förstördes en hel tankekedja­, berättade han.
Uppgiften hade glädjande­ nog blivit lite enklare med en dansk uppfinning. Tidigare­ hade skolan en jätte­stor tavla­ som inte ens gick in i bilen men den nya uppfinningen hade löstagbara sektioner som underlättade hela pusslet.

Läsarna av LT fick även veta menyn för skolmaten­ de första fyra veckorna­ och redan första dagen skulle­ det bjudas på en ny rätt: ­tonfisksås med ris och råkost.
På tal om skolor så fyllde­ Oxbacksskolan norra byggnad 100 år. Detta skulle uppmärksammas i början av september med tal, fotoutställning och små kringelgummor – och gubbar.

Flera händelser denna­ vecka var att en färja mellan­ Södertälje och finska Hangö diskuterades och SSK:s Peter Ekroth riskerade att bli avstängd. Peter plan­erade nämligen provträna för Detroit Red Wings i USA trots att han hade två år kvar på kontraktet.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *