Castorteatern återuppstod ur askan

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 30 ÅR SEDAN ⌊
Engagemang. Oktober- och Sommarteatern lade ned mycket ideellt arbete på att bygga upp Castor. Arkivfoto: Bengt Dahlstedt
Engagemang. Oktober- och Sommarteatern lade ned mycket ideellt arbete på att bygga upp Castor. Arkivfoto: Bengt Dahlstedt

Återblick. Castorteatern hade skrapats och tvättats ren från sot. Stuckaturerna
i taket hade ersatts med nya. Väggarna hade målats och flera detaljer hade renov­erats och fräschats upp. Nya teaterstolar hade inhandlats och foajén hade fått sig ett helt nytt utseende. Det kunde man läsa i LT den 22 augusti 1986.
– Tekniker och skådespel­are från teatergrupperna­ har snickrat, målat och fixat­ sida vid sida med hantverkarna­ för att vi skulle­ få råd till hela restaureringen­, sa Jan Karlén­, kulturnämndens ordförande, och Anders Lerner­, från Sommarteatern­.
Det var natten till den 16 november 1985 som teatern ödelades nästan helt av en misstänkt mordbrand. Nio månader senare hade polis­en lagt ned utredningen då man inte hade några spår efter dem som bröt sig in och anlade branden.
Den 12 september 1986 skulle hantverkarna och teater­folk ha invigning.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *