Taktisk Mårten tog silver i hemmalopp

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 35 ÅR SEDAN ⌊
Bragd. Mårten Rosén visade att han var en mästare på cykel. 1983 fick han Täljebragden för sina insatser. Arkivfoto: Roland Thunholm
Bragd. Mårten Rosén visade att han var en mästare på cykel. 1983 fick han Täljebragden för sina insatser. Arkivfoto: Roland Thunholm

Han trampade sig upp till täten redan från starten. Med uthållighet och taktik därefter rullade han in på en topplacering. Hemma­cyklisten Mårten Rosén gjorde ingen besviken.

Återblickar. I LT den 24 augusti 1981 toppar lokaltidningen med att Södertäljes toppnamn på cykel, Mårten Rosén, hade gjort ett härligt lopp när Svealandsmästerskapens linjelopp avgjordes i Södertälje.
Cyklisternas utmaning denna gång var att komma först i mål efter 15 varv på en åtta kilometer lång bana. Mårten Rosén tog täten direkt i det 55 man starka­ fältet men fick tyvärr ge sig till slut mot fjolårsmäst­aren Kristian Allberg som spurtade­ till sig segern på loppets sista kilometer.
– Jag har känt att jag är i bra form just nu. Men jag vågade inte tro att det skulle­ gå så här bra, sa Mårten­ Rosén om sitt silver.
Andra sportnyheter var att Södertäljes herrar kört över Eskilstunalaget Östermalm med 9–0 i fotbollens division fyra. Södertäljes vattenskiddrottning Anita Carlman hade lagt beslag på EM-guld i Belgrad och vid en rugbygala besegrade Södertäljes damer, i sin andra match någonsin, ett rutin­erat lag från Norrköping.
I LT:s nyhetsdel ställer man sig frågan om helgens brand på Freddys gatukök var anlagd. En brand hade nämligen brutit ut på års­dagen till de så kallade raggar­kravallerna när flera­ butiker och restauranger vandaliserades och brändes.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *