Man försökte lura till sig miljonbelopp

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 25 ÅR SEDAN ⌊
Pengar. Skandinaviska enskilda banken på Storgatan fick besök av en banksvindlare. Arkivfoto: Bengt Dahlstedt
Pengar. Skandinaviska enskilda banken på Storgatan fick besök av en banksvindlare. Arkivfoto: Bengt Dahlstedt

På banken ville en man ta ut miljoner kronor i ­kontanter, på polisstationen för­svarade man sig mot dråp och i Nykvarn gjorde man fascinerande fynd.

Återblickar. Det var den 16 augusti 1991 en välklädd herre knallade in på Skandinaviska enskilda banken och ville föra över pengar från ett annat bankkonto till ett nyöppnat konto hos Skandinaviska enskilda banken. Men när mannen sedan begärde att få pengarna, 5,9 miljoner kronor, i kontanter anade kassörskan misstankar och bad honom komma tillbaka dagen efter i stället ”för att man inte hade så stor summa i kontanter”.
Efter diverse kontroller ringde banken polisen som stod redo och grep mannen när han återvände.
Det kunde man läsa om i LT den 26 augusti 1991 där en annan stor nyhet handlade om att polischefen försvarade poliserna som slagit ihjäl en katt på Bodastigen.
Polisen hade nämligen kallats till en lägenhet där en grannkatt smitit in och uppträdde, enligt ­polischefen, aggressivt och polisen hade då valt att avliva den på plats. Vilket enligt många läsare var ett fel agerande.
I Nykvarn var det stora planer på gång. Där var man i färd med att spränga sten för att göra plats åt den nya postterminalen. Vad man inte räknat med var att finna hällristningar. Boris Wredenmark, fornlämningsletare, var en av dem som arbetade för att bevara de tretusen år ­gamla ristningarna.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *