Södertäljes idrottsplats återinvigdes

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 35 ÅR SEDAN ⌊
Stora namn. Patrik Sjöberg, SM-vinnaren i höjd 1981, var en av många som skulle tävla i Södertälje. Arkivfoto: Rolle Rygin
Stora namn. Patrik Sjöberg, SM-vinnaren i höjd 1981, var en av många som skulle tävla i Södertälje. Arkivfoto: Rolle Rygin

Återblick. Många tävlingar hade avgjorts på Södertäljes­ idrottsplats sedan invigningen 1923. Men efter 52 år höll den inte längre mått­et. Stjärnorna sa ifrån och fritidsförvaltningen vaknade till, började renovera och bygga en anläggning som världens friidrottare ville träna och tävla på igen.
Första helgen i september 1981 var det dags för återinvigning av idrottsplatsen och det genom att återuppliva Scaniaspelen som hade legat i dvala i fem år.
På Scaniaspelen skulle­ ­flera landslagsmän ­tävla fick man veta i LT. Södertäljes Kenth Eldebrink, som ny­ligen hade satt nytt svenskt rekord med 90 meter var ett av namnen. Andra stora namn var trestegshopp­aren Johan Brink och höjdhopparen Patrik Sjöberg.
När spelen avgjorts var Patrik Sjöberg på LT:s framsida. 16-åringen hade nämligen satt nytt juniorrekord efter att ha hoppat över 2,20 meter. Nu hade han ­siktet inställt på det ­svenska rekord­et: 2,23 meter.

Publicerat av

Peter Karlsson

En kommentar till “Södertäljes idrottsplats återinvigdes”

  1. Jag var där med några kompisar. Första och enda gången jag såg Jan Zelezny live. Jag är säker på att han vann spjuttävlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *