Jag önskar att de döda kunde tala så jag får veta

1

Jag har sex systrar. Det har jag vetat sedan urminnes tider. Precis som att jag haft kännedom om att jag har tolv kusiner, att pappa hade en syster och mamma fem syskon.
Jag har börjat lite smått att bygga upp mitt släktträd från grunden. Tidigare har jag grävt lite grann men denna gång vill jag göra det ordentligt och dokumentera allt som går.
Jag har ännu inte besökt Södertäljes släktforskarförening men det ingår i min plan. Däremot har jag läst en del hur man går till väga samt valt att använda en av släktforskarsidorna; Myheritage, som ett av verktygen. Men mer om det framöver på Nostalgibloggen.
Mina föräldrar finns inte längre. Det är tungt och jobbigt att inte ha en mor och far att vända sig till längre och luta sig mot när man behöver stöd i vardagens bryderier. Även nu när jag vill gräva i min släkts tidigare generationer och få veta så mycket som möjligt om vad mina föräldrars mormor och farfar sysselsatte sig med om dagarna så är det surt att det är försent att få veta det ur deras synvinkel.
Fast en del saker som yrke och var de bodde ska väl inte vara helt omöjligt att få fram. Men tänk om döda kunde tala. Då skulle jag ställa massor av frågor om det ena och det andra. Och så skulle jag ständigt berätta att jag saknar och älskar dem.
Men vad jag vet så kan inte döda tala med levande ting så jag får väl hålla hoppet uppe och ta diskussionen om vi ses igen.

Peter Karlsson är reporter på LT och tycker att det är viktigt att ta tillvara på tiden.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *