Varuhus utsattes för bluff mitt i valet

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 25 ÅR SEDAN ⌊
bluff. Biträdande varuhuschefen Arne Holmberg var inte speciellt road av de falska affischerna. Arkivfoto: Roland Thunholm
Bluff. Biträdande varuhuschefen Arne Holmberg var inte speciellt road av de falska affischerna. Arkivfoto: Roland Thunholm

I skuggan av den stora rikshändelsen var lokala fösare upptagna med att sätta sina planer i verket.

Återblickar. Måndag den 16 september 1991 var det svårt att undgå att det under helg­en varit val. Både riksdags- och lokalvalets siffror presenterades i LT och medan vinnarna skrek ut sin glädje deppade förlorarna genom att analysera orsaken.
Men mitt i all efterspel gick det trots allt att läsa andra lokala nyheter. Som att Obs i Södra hade blivit­ utsatta för en stor bluff. Över hela Södertälje hade några­ personer satt upp falska­ affischer om att varuhuset reade ut hela sitt sortiment för halva priset.
Det hela visade sig senare vara ett nollningsuppdrag från Kungliga tekniska högskolan i Västergård.
Obs var inte heller de enda som råkat illa ut när skolans tvåor gav nykomlingarna på skolan uppdrag. Många laglydiga bilister lurades av de 50 falska handikapparkeringarna som helt plötsligt dykt upp i staden.
Året före roade man sig bland annat med att placera en fejkad polisbil i Maren.
Andra nyheter av intresse denna vecka var att många tyckte att det var dyrt att bada i Sydpoolen, S:ta Ragnhilds kyrka hade sprickor i väggarna och Astra köpte upp ett företag i Italien.
Assyriska var nära kval till fotbollsettan, SBBK hade värvat en ny spelare – Jocelyn­ McGillberg och på andra sidan Atlanten gjorde­ världens bästa hockey­spelarna upp i Canada cup.
Från Paris rapporterades att Disneyland snart var klar.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *