Glädje på isen och missnöje i skolan

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 30 ÅR SEDAN ⌊
Pangstart. SSK:s tränare Dan Hobér var nöjd med hur laget presterade i rinken. Arkivfoto: Anders Andersson
Pangstart. SSK:s tränare Dan Hobér var nöjd med hur laget presterade i rinken. Arkivfoto: Anders Andersson

Hemmapremiär för SSK och segervrål på flera håll i staden. Men mitt i alltihop kämpade barnen för sin fritidsgård.

Återblickar. Måndagen den 17 oktober 1986 toppade tidningen med att SSK hade fått en flygande start i elitserien. Hockeyklubben hade under helgen vunnit hemmapremiären mot HV71 och hade parkerat på andra platsen
i tabellen efter två omgångar. En annan ­spännande händelse var att Mikael Appelgren hade besegrat den regerande Europamästaren Jörgen Persson i turneringen Europa topp-12 som hade avgjorts i Täljehallen.
På nyhetssidorna fick läsarna veta att det skulle växa fram ett nytt villaområde bakom Ronnaskolan och ett nytt bostadshus planerades att resas vid folkets park i Rosenlund.
I tisdagens LT skrev man att Mariekällskolan tvingas stänga sitt bibliotek på grund av politikernas sparkrav. Rektor Leif Strandberg ansåg att man sparade på fel ställen och många påpekade att det var ett slöseri med resurser att hålla biblioteket stängt. Och besparingarna drabbade flera – som Rosenlunds fritidsgård. Barn­en svarade med att demonstrera och fritidsförvaltningen lovade att försöka hitta en annan lösning.
Ett stenhuggeri i Södertälje hade fått uppdraget att göra Olof Palmes gravsten och kommunalråd Hans Mattsson fick inte gehör för en tågstation i Södertälje vid ett möte i Järna om den kommande Grödingebanan.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *