Någon hade grönt blod på händerna

⌉ SÖDERTÄLJE ¦ FÖR 100 ÅR SEDAN ⌊
Gammalt verk. Länstidningen bevakade Södertälje med omnejd även för ett hundra år sedan.
Gammalt verk. Länstidningen bevakade Södertälje med omnejd även för ett hundra år sedan.

En stuga hade eldhärjats, ett rått tilltag hade begåtts och kultingar var på rymmen i Närke.

Återblickar. I LT:s föregångare Södertelge Tidning gick det den 16 oktober 1916 få information om det militära läget i Europa där flera ­länder hade tagit till vapen för att få sin vilja igenom.
Tidningen ­informerade även om ångbåtarnas avgångar, husförhör, livsmedelskort, auktioner, kungörelser och många ­olika teaterföreställningar – bland annat scenkonsten i Temparhallen under helgen tagits emot med livligt bifall.
Under de lokala nyheterna gick det även läsa att stugan med namnet Finadal brunnit ner till grunden. Stugan stod vid Scania-Vabis.
Ett par unga, vackra björk­ar vid Rosenborgsvägen hade blivit sönderskurna så pass att trädgårdsmästar­en hade fått upptaga dem. Samtidigt meddelades att en märkt korp hade blivit ­skjuten av en inspektionskonstapel och en ­morot som hade formen av en människohand hade visats upp för redaktionen.
Inrikes meddelades att ett tiotal små grisar rymt från ett tåg utanför Örebro och den tidigare utrikes­ministern Arvid Taube hade avlidit. Sverige och England var i förhandlingar om ett nytt handelsavtal och det nya sockerkortet hade blivit verklighet. Den enda sportnyheten var att fem amerikaner anlänt till Stockholm för att vinna nya lagrar i en friidrottstävling.
Södertälje ­herrekipering erbjöd styva hattar från endast 6,50 riksdaler.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *