Opinionspodden 65: Anders Kompass skakade om bilden av FN

På fredag inleds Örebro fredskonferens. En av deltagarna är Anders Kompass. Han blev avstängd från sitt arbete på FN när han avslöjade att franska soldater i Centralafrikanska republiken begått sexuella övergrepp mot barn. I podden diskuteras även läget i Columbia. Den spelades in före folkomröstningen om fredsprocessen i Colombia, där en majoritet röstade nej.

STOCKHOLM 20160129 Svenska FN-förbundet delade på fredagen ut  utmärkelse Årets FN-vän till FN-diplomaten Anders Kompass. Han får utmärkelsen för sina insatser att rapporterade om påstådda sexuella övergrepp mot barn av franska fredsbevarande FN-soldater i Centralafrikanska republiken.  Anders Kompass kommenterade samtidigt dom nya anklagelserna om övergrepp som publicerades under fredagen Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040
Anders Kompass kommer till Örebro fredskonferens på fredag.
Foto: Anders Wiklund / TT 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *