Trumpismen får inte bli det självklara

Bild från aftonbladet
Bild från aftonbladet

Opinionsundersökningar ska tas på allvar, men ändå med en nypa salt.
Det spelar ingen roll vem som utfört undersökningen, hur många som har svarat eller när på året den är gjord.

Idag ser vi i SCB’s senaste mätning, en mätning av modell större. Moderaterna har där gjort ett tapp. Tappet i sig är inte ett orosmoln, det går upp och ner i undersökningar, det oroväckande är den negativa trend som nu är ett faktum. Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna ligger alla runt 4%-spärren. Sverigedemokraterna ligger runt 17%.

En opinionsundersökning är inte ett valresultat. Val avgörs på valdagen.

 

 

Fokus framåt bör ligga på reformförslag och politik. Hur bygger vi Sverige starkare när det gäller integration, migration, ekonomi, jobb, omsorg, skola, säkerhet, försvar, etc?

Det parti som levererar långsiktiga svar lyckas bäst i valet 2018.

Jag vill inte vara med i en valrörelse där ”Trumpismen” nått Sverige. Alltså, där pajkastning går före konkreta idéer och förslag för Sveriges framtid. Populistiska utspel är aldrig lösningen på dagens eller morgondagens utmaningar.

Publicerat av

Oskar Svärd

2 reaktioner till “Trumpismen får inte bli det självklara”

  1. Bra skrivet! Jag håller helt med om vikten att vi inte tar efter Trumps sätt. Vi måste hålla på att sakligt argumentera för vår ståndpunkt annars tror jag att risken är att demokratin sätts ur spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *