Långa vårdköer skadar vården

Region Örebro Län har under lång tid haft långa köer i vården. Varken inom primärvården eller specialistvården har vårdköerna minskat eller den nationella vårdgarantin klarats av att hålla. Detta drabbar både de som besöker vården första gången och de som ska på ett återbesök. De riktigt långa köerna drabbar främst de som behöver operation eller behandling inom specialistvården.

 
Effekterna av långa vårdköer är skenande kostnader för verksamheten och mer lidande för den enskilde patienten samtidigt som patientsäkerheten hotas. Långa köer ger ökade kostnader, det är inte acceptabelt.
Socialdemokraterna har under lång tid misslyckats med att ge sjuka vård i tid i Örebro Län, det är alltså inget nytt.
Utvecklingen i framtiden kommer med all säkerhet att uppvisa nya områden med köer i takt med att sjukvården kan erbjuda allt fler hjälp och behandling, då gäller det att från början ha en tydlig strategi hur man ska gå tillväga så risken minskar att hamna i gamla hjulspår.

En debatt om detta skulle ha skett under gårdagens frågestund på Regionfullmäktige, dock hanns den debatten inte med utan äger rum på ett fullmäktige framöver.

Så länge vi har invånare i länet som inte får vård i tid kommer jag kritisera S-ledningen för det.

Publicerat av

Oskar Svärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *