Skolriksdag och moderat skolpolitik

I skrivande stund sitter jag på tåget från Stockholm. Två dagar fullspäckade med utmaningar, möjligheter och framtidstro har förgyllt min tid när skolriksdagen gick av stapeln. 2300 beslutsfattare, skolchefer, verksamhetschefer etc från hela Sverige samtalade om framtiden. En utvecklande konferens med flertalet idéer att genomföra lokalt.

Örebro län ligger långt ner i Sverigerankingen gällande kunskapsresultat. Skillnaderna mellan länets skolor varier i kvalité, vissa är framgångsrika medan andra har stor utvecklingspotential. Skolfrågan ligger mig varmt om hjärtat, en lyckad skolpolitik banar väg för de barn och ungdomar som växer upp i Sverige.

Nya Moderaterna fortsätter att förnyas och utvecklar ständigt politiken. Syftet är att se och lösa samhällsproblem. Vi ska vara relevanta och kunna svara på väljarnas frågor. Vi driver en politik för hela Sverige med tydligt fokus på arbetslinjen och ordning och reda.

Nedan ser ni några punkter för en bättre skola, men tro inte dessa är de enda, det finns fler.
– Skolstart från 6 års ålder.
– Mer matematik och idrott i skolan.
– En timmer mer undervisning per dag i lågstadiet.
– Förlängd skolplikt för dem som inte uppnått behörighet till gymnasiet.
– Betyg från årskurs 3.

Publicerat av

Oskar Svärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *