Östersundskritik mot GIF

Förlusten i derbyt mot Östersund var naturligtvis blytung för spelarna i GIF Sundsvall. Tappad mark i toppstriden och dessutom derbytorsk.

Efter matchen strödde sedan Östersunds assistkung Rasmus Lindkvist extra salt i de blödande GIF-såren under en intervju med Expressen. Lindkvist fick frågan om han tycker att Sundsvall är ett lag för Allsvenskan.

Svaret?

– Både ja och nej. Jag vet inte om deras spel skulle hålla i den högsta serien. De spelar lite tråkig fotboll och skicka bara upp bollen på anfallare.

Marcus Törnstrand var även han kritisk till GIF i en intervju med ÖP:

– De körde mest långbollar på deras forwards, mer har de inte. Så att de ligger så högt upp som de gör känns lite chockerande tycker jag.

Hårda ord från Östersundsspelarna, men jag vet inte om jag är beredd att hålla med.

I just den här matchen bjöd GIF visserligen inte på någon större fotboll, men nog tycker jag att laget ofta spelat en underhållande fotboll även om man är betydligt rakare i spelet i år jämfört med de senaste säsongerna.

Men lite orolig blir man inför de kommande höstomgångarna med tanke på de senaste insatserna.

Hemma mot Ängelholm fick GIF aldrig igång sitt spel fullt ut och det blev bara en poäng.

I bortamötet med Östersund blev Sundsvallslaget både mål- och poänglösa efter en prestation som lämnade en del i övrigt att önska.

Bredden i truppen har nämnts som en stor faktor till att GIF kan lyckas ta steget upp i Allsvenskan den här säsongen. Jag håller med, men när det är tight om platserna finns det också en risk.

Efter 2-2 mot Ängelholm valde tränarduon att göra tre förändringar i startelvan. Det gav inte något lyckat resultat – och blir det nu nya ändringar i laget inför mötet med Örgryte den 12:e?

Det är, och ska vara, en hård fight om platserna i ett topplag men jag hoppas att det inte blir för stora ändringar från match till match de kommande omgångarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *