Tankar om GIF-Värnamo: Ta tag i matcherna

GIF Sundsvall darrar just nu. Ordentligt dessutom. På fem matcher har laget en seger, och gårdagens insats mot Värnamo var inte godkänd.

Att GIF Sundsvall inte tar tag i initiativet på ett tydligare sätt hemma mot ett bottenlag känns märkligt. När man går för en allsvensk plats kan jag tycka att attityden på hemmaplan ska vara mer åt ”vi-ska-mosa-er-hållet”. Så var inte fallet igår. Istället fick Värnamo i lugn och ro trilla boll, på ett riktigt bra sätt, och föra matchen långa stunder.

Jag imponerades av Alexander Vrebac i bortalaget, oerhört bolltrygg.

I hemmalaget imponerades jag inte av mycket. Simon Helg var pigg och anfallarna gjorde ett helt okej jobb, i övrigt var det slätstruket.

Och när spelet ser ut som det för förvånas jag över att en sådan som Runar Sigurjonsson inte byts in. Kan det bero på en skada? Är han inte tillräckligt bra? Det jag sett i de inhopp han fått har sett lovande ut, och igår hade en förändring varit på sin plats sista 20 minuterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *