Ett nytt guldlag?

I går var det upptaktsträff inför Basketligan. Trots att Sundsvall Dragons på nytt var framme i en SM-final i våras så tippas inte laget ta något nytt guld den här säsongen.

Här finns det mer att läsa om snacket på upptaktsträffen.

Jag var på plats i Södertälje och såg den avgörande SM-finalen i våras och hemmalaget Kings imponerade verkligen. Nu är det mästarna som får många av tipsen inför säsongen och det är förståeligt med tanke på att man fått behålla spelare som John Roberson och Toni Bizaca.

Ett annat lag som det surras om är Uppsala som värvat hårt. Dee Ayuba från Norrköping har anslutit och framförallt har ju ex-draken Liam Rush återvänt till svensk basket.

Rush har tagit två guld i Sundsvall och varit en stor profil under sin tid här. Jag är helt övertygad om att han kommer att göra nytta även i Uppsala som på allvar seglar upp som en utmanare om SM-guldet.

Drakarna då? I trion Baeringsson, Sigurdarson och Wesby finns tre av ligans absolut bästa spelare. Däremot känns det lite oroande att amerikanen Darrion Pellum lämnade precis innan ligastart och att nyförvärvet Aegir Steinarsson dras med skadeproblem. Ytterligare värvningar är att räkna med och det ska bli spännande att se var Fredrik Åhnstrand lyckas landa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *