Så drabbas GIF Sundsvall av skadorna

Pontus Engblom har dragits med skadekänningar under en tid, och i går kom ett tungt besked för honom. Att anfallaren missar resten av säsongen är ett ordentligt avbräck, även om han inte varit den givna startspelare som under 2011.

Under slutomgångarna är det alltid skador och sjukdomar som oroar, och då behövs bredden i laget för att kunna göra förändringar och alltid ställa en stark startelva på benen.

Den lyxen känns det inte riktigt som GIF Sundsvall har just nu med tanke på skadeläget. När flera spelare saknas kan inte heller tränarduon välja de formstarkaste och ”hetaste” spelarna på samma sätt. Därför gäller det att de spelare som finns att tillgå verkligen är i toppform.

Engblom, Eric Larsson och Stefan Ålander ser alla ut att missa resten av säsongen enligt naprapat P-A Forsberg. När Marcus Danielson samtidigt är avstängd mot Falkenberg på måndag tyder mycket på att det blir unge Joakim Nilsson som får chansen från start. Nilsson som gjorde sin debut i A-laget  senast mot Hammarby. Snacka om tufft läge att komma in och spela de avgörande omgångarna om en allsvensk plats. Samtidigt måste det vara oerhört inspirerande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *