Mini-Foppas säsong imponerar

Under gårdagen pratade jag med Emil Forsberg om den allsvenska guldstriden. Sundsvallskillen har tagit en ordinarie tröja i Malmö FF som leder Allsvenskan med fyra poäng och stormar mot guldet.

Man får inte glömma att Forsberg endast gjort en säsong i Allsvenskan i sin karriär och för första gången flyttat ifrån hemstaden Sundsvall. Att han då lyckats slå sig in i Sveriges bästa lag är riktigt starkt.

Han känns som klippt och skuren för MFF:s offensiva fotboll med mycket bollinnehav och ett spelsystem som gör att yttermittfältarna ofta är väldigt delaktiga i spelet

Trots flytten från Sundsvall så följer han Giffarna på nära håll, och han avslöjade att han kanske bidrog till segern mot Falkenberg senast. Kevin Walkers segermål kom då efter ett skott som vobblade i luften och ställde målvakten.

– Vi tränade mycket på sådana ”dykskott” när jag var där. Jag ska inte ta åt mig all cred, men jag kan nog säga att jag fick dem att börja skjuta dykskott, sa Emil när jag pratade med honom.

Ett SM-guld till Malmö och en allsvensk plats för Giffarna – det vore nog ultimat för Emil Forsberg.

Här är ett av målen Forsberg gjorde i Europaspelet tidigare i år:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *