GIF lyckades inte svara

I fredags satt jag och kollade igenom det återstående programmet av Superettan och spekulerade lite i hur jag trodde att det skulle sluta. Jag kom fram till att jag trodde att Falkenberg skulle darra och GIF Sundsvall och Örebro ta direktplatserna upp. I Giffarnas fall tänkte jag att erfarenheten av att vara i den här situationen borde vara en fördel.

Vad hände?

Falkenberg stod pall för trycket och avgjorde sent mot Varberg i lördags. När GIF Sundsvall sedan skulle svara på söndagen så lyckades man inte alls utan gjorde en direkt svag insats borta mot Assyriska.

Det var trögt och bortalaget gjorde många enkla misstag med bollen, kanske var det nerver som spelade in.

Men även i defensiven fanns det brister då Assyriska kom till ett flertal heta målchanser, och hade inte Tommy Naurin stått i vägen hade det inte blivit en poäng utan noll för Sundsvallslaget. Kanske kunde Naurin ha agerat lite annorlunda på Assyriskas kvittering, men det känns dumt att tjata om det när han räddar laget flera gånger om senare i matchen.

Jag saknade tydligen i GIF Sundsvall den här matchen. En tydlighet i löpningar, spelet med boll och i försvarsspelet. Det kändes tamt och avvaktande – och det är inte det man vill se när en allsvensk plats står på spel.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *