Lokalfotbollen

Nu är det dags att sätta punkt för den lokala fotbollen och Ånge IF känns som det stora glädjeämnet den här säsongen. Spännande att se vad de kan åstadkomma i division II med sin satsning. Jag vet att Ånge planerar att fortsätta med sin satsning på spelare från Storbritannien, ett spår som varit lyckosamt så långt.

Samtidigt åkte Selångers herrar ur ettan och jag undrar hur Ånge och Selånger kommer att konkurrera i tvåan. Jag hoppas inte att lagen tar ut varandra utan att vi kan få två starka division II-lag i distriktet kommande säsong.

Frågan är vad som händer med Selånger när laget åker ur. Fortsätter Anders Högman? Blir nyckelspelarna kvar? Får man behålla stora delar av truppen borde laget vara konkurrenskraftigt i en division II-serie.
På damsidan kommer det att bli en liknande situation nästa år. Selånger såg länge ut att kunna hota i toppen av division I, men föll sedan tillbaka under höstsäsongen. Nästa år spelar de i samma serie som Sundsvalls DFF och det ska bli väldigt intressant att se vad som händer i den serien kommande säsong, för damfotbollen i distriktet behöver ett lag som tar steget upp i Elitettan. Jag tror att ett ökat samarbete kommer att krävas för att det ska lyckas. Jag har varit inne på det i en tidigare krönika och förbundets ordförande Lena Wallgren har berättat att hon ska samla till ett möte, det är ett bra första steg på vägen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *