Timrå så långt

Timrå IK har nu mött alla lag i Hockeyallsvenskan, och nu har kvällens match mot Västerås precis dragit igång. TIK möter samma lag som man ställdes mot i premiären, en premiärmatch som jag antar att laget gärna glömmer.

Då åkte TIK på ordentligt med stryk efter att ha dragit på sig många utvisningar, och jag blev lite fundersam på hur det unga laget skulle stå sig.

Det jag kan konstatera nu är att de unga lirarna klarat sig riktigt bra, precis som Rolf Nilsson säger i den här intervjun.

En sådan som Didrik Strömberg hade inte nämnts särskilt mycket inför säsongen, men jag har varit imponerad av honom i stort sett varje gång jag sett honom spela. Låt oss också hoppas att Tommy Stenqvist kommer tillbaka och får vara skadefri. Jag pratade med ex-tikaren Sebastian Erixon i går (en intervju som finns att läsa här) och han nämnde just Stenqvist som den Timråspelare han tror kan slå igenom ordentligt den här säsongen.

Sebbe Erixon har förresten öppnat riktigt starkt i Växjö och spelar mest av alla spelare i laget. Lagets tränare Sam Hallam var riktigt nöjd med Erixons start i klubben när jag pratade med honom igår. Han menade att backen bör vara aktuell för landslaget varje gång en trupp med många spelare från SHL tas ut, och berättade att de jobbade för att få Erixon att hålla en jämnare nivå i spelet än tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *