Gästbloggare: Robin Nilsberth

Då var det dags för näste fredagsbloggare. Den här gången är det Granlo BK:s landslagsback Robin Nilsberth som satt sig vid tangenterna. Han har både SM-silver med Dalen och VM-guld med Sverige på meritlistan. Nu spelar han med moderklubben Granlo i SSL.

Mycket nöje!

___________________________________________________________________

 ”Drömmar, mindset och Joakim Gissberg”

Nu är det min tur att skriva några rader. Hur följer man upp ett inlägg av Idol-Kevin? Efter att ha dubbelkollat min dator, måste jag tyvärr meddela att min ingress inte kommer innehålla något youtube-klipp med en halv miljon visningar. Kevin lever naturligtvis sin dröm nu. Fantastiska framgångar framför miljoner tittare och en jury där självinsikt gällande klädstil kan ifrågasättas, parallellt med att leda Giffarna i en oerhört spännande strid om en direktplats upp till Allsvenskan. Vart vill jag då komma? Jag lever precis som Kevin min dröm just nu.

Fjolåret hade det mesta jag kunde drömma om och de förväntningar jag hade inför hemflytten överträffades med råge. Till stor del på grund av er i den fantastiska publik vi har förmånen att springa ut till vid varje hemmamatch. Vi pressade de svenska mästarna i fem raka matcher och TV4 blev nog rätt besvikna när vi inte fick fortsätta att förgylla deras sändningar.
Vi har nu vänt blad och en hel del har hänt i Cirkus Granlo. Vi har ett gäng nya spelare som var och en på sitt sätt bidragit till att förstärka en redan slagkraftig trupp. Vi har en ny ledarstab som kommit in med nya ögon och ett annat tänk om hur vi på bästa sätt kan maximera det spelarmaterial som finns i årets ensamble och man kan lätt konstatera att vi inte gått in i årets säsong med samma ingångsvärden som vi hade ifjol. Supportrar, motståndare, media och framförallt vi själva, räknar i år med ett än bättre Granlo BK med de förändringar som gjorts.
Krav och självkritik är några av de viktigaste beståndsdelarna för positiv utveckling i livet. Jag brukar då och då fråga mig själv om jag gör allt för att utveckla mig civilt-, privat- och innebandymässigt. Svara du ja på den frågan är du nog inte helt ärlig mot dig själv. Men något jag tagit fasta på är att då och då känna mig nöjd. Kopierar detta från den kända mentala tränaren Kjell Enhager ” Skillnaden som gör skillnaden när det gäller världsklass är att de som uppnår världsklass har förmågan att ”vara nöjda men vill ha mer”. Med andra ord, de som aldrig är nöjda, har också väldigt svårt att bli vinnare.”

Vi har fått en del kritik att spelet inte sitter till hundra procent ännu. Det är väl självklart att det inte gör det med tanke på de förändringar vi gjort. Mot Täby i den senaste hemmamatchen var det som tydligast. Spelare, publik och media verkade inte glädjas av segern utan tryckte istället på allt som var fel. Har vi kommit till det stadiet där vi inte kan vara nöjda och glädjas över tre poäng, tror jag att vi är fel ute. Utveckling ägnar vi oss åt på veckorna. När det väl är match kommer tre poäng alltid vara mer än godkänt i min bok.

Min dröm om att få representera Granlo BK i SSL besannades den 9:e maj, ett tillfälle där jag stannade upp och kände mig nöjd.

Avslutar detta inlägg med en låt från en annan sjungande fotbollsspelare ifrån Sundsvall, Joakim Gissberg. En bra text med intressanta tankar.
Trevlig helg och väl mött i Sporthallen på Söndag.

Med vänlig hälsning,
Robin Nilsberth #97

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *