Mats Barkemo eller Mikael Lustig?

Marcus Danielson kan ta hand om högerbacksplatsen i GIF Sundsvalls backlinje i dag, det mesta talar åtminstone för det. Han har tränat där de senaste dagarna då Robert Lundström är avstängd och Eric Larsson nyss kommit tillbaka i träning efter en lång skadefrånvaro.

Normalt spelar ju Danielson mittback, men 2006 gjorde han en säsong som ytterback i division II. Efter träningen i fredags frågade jag vilken typ av ytterback han var, om han kände sig som en Mats Barkemo eller en Mikael Lustig.

Svaret:

– Jag och Lustig ser ju lika ut i kroppen i alla fall, skrattade Danielson gott.

Det återstår väl att se om han även spelmässigt påminner om Celtic och landslagets ytterback när han tar hand om platsen till höger i backlinjen.

Matchens betydelse behöver vi inte ens prata om. Tre poäng idag är vad GIF Sundsvall behöver. De andra elitlagen som jag varit på plats och sett den här helgen har inte lyckats med det. Både Sundsvall Dragons i fredags och Timrå IK igår förlorade jämna matcher. Om några timmar vet vi om GIF Sundsvall lyckades bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *