Timrå är illa ute

I lördags var jag på plats i E.ON Arena för att se vad jag trodde skulle bli en Timråseger hemma mot Almtuna. Hemmalaget ledde också tills det att en och en halv minut återstod då förre TIK-spelaren Marcus Högström kvitterade.

Skottstatistiken slutade 24-35 till Almtunas fördel, och det var ett tamt anfallsspel som TIK visade upp. Det vad väldigt uddlöst med tama avslut och få överraskningsmoment. Jag tycker att Timrå förtjänat mer än de poäng man fått så långt, men om inte anfallsspelet förbättras är jag rädd att det kommer fortsätta på samma sätt med många hedersamma uddamålsförluster.

Nu är TIK nämligen indraget i bottenstriden på allvar och jag är lite orolig för hur en ung spelartrupp kommer att hantera det. Där måste några av de äldre spelarna ta ett stort ansvar både på och utanför isen. Som det är nu tycker jag att man kan kräva mer av några av de tilltänkta nyckelspelarna rent spelmässigt. En som däremot stod för en bra insats var målvakten Mika Norja, det måste vara oerhört tungt att släppa den första pucken förbi sig med en och halv minut kvar och ändå bara få med sig en poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *