Tankar om startelvan

Av gårdagens träning att döma så ser GIF Sundsvall ut att ställa upp med följande startelva i kvällens kvalmatch mot Halmstad:

Målvakt: Tommy Naurin.

Backlinje: Marcus Danielson, Jon Gudni Fjoluson, Stefan Ålander, Dennis Olsson.

Mittfält: Simon Helg, Kevin Walker, Nicklas Maripuu, Daniel Sliper.

Anfallare: Adam Chennoufi, Johan Eklund.

Det innebär att Chennoufi tar steget upp i anfallet, Pa Dibba börjar på sidan och Nicklas Maripuu kliver in på mittfältet från start om man jämför med förra matchen.

Jag tror att det här är rätt startelva i kvällens match. Marcus Danielson som högerback är kanske inte mitt förstaval över en hel säsong, men i kväll tror jag att hans defensiva egenskaper och framförallt huvudspel på fasta situationer och dylikt kommer att behövas då Halmstad är skickligt just på fasta och jag tror även att de kommer att mata på med en hel del inlägg.

Med Chennoufi på topp kommer GIF bli ännu starkare centralt då jag antar att han kommer att droppa ned en del i försvarsarbetet. Dessutom är Pa Dibba en perfekt spelartyp att kasta in i slutskedet av en match då motståndarnas försvarare är slutkörda. Med sin snabbhet kommer han att kunna bli en riktig injektion någon gång under den andra halvleken i dag.

I årets kval tror jag inte att vi kommer få se samma målfester som i fjol då HBK vann hemma med 3-0 och GIF Sundsvall med 4-3 på Norrporten Arena. Istället tror jag att det kan bli lite av ett ställningskrig i dag där båda lagen vill ha med sig ett bra resultat till returmötet. För GIF:s del gäller det att hitta en balans då det är av stor vikt att inte släppa in något mål på hemmaplan så att Halmstad får ett ”bortamål” att spela på inför returen, men samtidigt våga gå framåt och sätta press på HBK inför match nummer två.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *