Söndagsunderhållningen uteblev

Om jag blev underhållen av Timrå IK:s match i söndags så lyckades inte Granlo BK med samma sak på söndagen. Inför helgen hade jag betydligt större förväntningar på att GBK skulle kunna bjuda upp till lite publikfrieri hemma mot bottenlaget Helsingborg än att TIK skulle lyckas sätta sex puckar mot Djurgården. Nu blev det ombytta roller och Granlo åkte på sin första förlust hemma på sporthallens parkett sedan laget gick upp i Superligan, men det har faktiskt känts som det varit på gång ett tag.

Matchen mot Warberg hemma var en riktigt stark insats av Granlo, men utöver den tycker jag att spelet på hemmaplan hackat en aning. Det är inte samma fart och fläkt som i fjol och tidigare har jag varit inne på att jag saknar spelvändningarna. En förklaring är säkerligen att spelsystemet, tränarna och många av spelarna är nya och det tar ett tag innan allt sker på känsla och per automatik. Därför måste man ha förståelse för att det inte kommer vara samma ”flyt” i spelet som tidigare. Däremot tycker jag att man kan kräva att det tas lite fler initiativ och att fler spelare går in och sätter fart på spelet genom hårdare jobb, fler löpningar och initiativ med bollen.

I går tycker jag att tempot väldigt ofta gick ned, bollhållaren stannade upp och övriga spelare stod och väntade på vad som skulle hända. Dessutom förlorade Granlo kriget mot ett fysiskt spelande och vilt kämpande Helsingborg.

En sådan som Andreas Lindqvist borde ha kastats in i förstakedjan tidigare för att sätta fart på spelet och att Patrik Fransson tvingades kliva av tror jag betydde ganska mycket för matchens utgång. ”Frasse” är en lirare som bryter mönster och det hade behövts i går. När dessutom Patrik Svensson, som verkligen är en spelare som vågar ta initiativ med boll, saknades så försvann mycket kreativitet från GBK:s lag.

2 reaktioner till “Söndagsunderhållningen uteblev”

  1. än om spelet hackat och inte varit så bra, och jämfört med i fjol när allt va sån super succe och heja granlo va bra dom va så har dom ju skrapat ihop lika många poäng iår på 9 omgångar som ifjol det vill säga 15p.

    SÅ HEJA GRANLO!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *