Pratade med Tomas Brolin

Jag tog ett snack med Tomas Brolin under kvällen i går med tanke på play off-mötet mellan Sverige och Portugal i dag. Här kan ni läsa den intervjun.

Brolin tryckte på att publiken verkligen måste visa sitt stöd i kväll och att spelarna måste våga och inte bli nervösa. Själv var han en spelare som verkligen älskade att spela de stora matcherna, något som han betonade när vi snackade i går.

”Jag vet inte hur andra tänker, men jag gillade de här matcherna. Det var inget att förlora, jag var aldrig nervös och jag älskade de här matcherna. Men jag känner inte de här killarna och vad inte vad det är för karaktärer. Det är bara hoppas att man går in från början, lägger blykavajen åt sidan och bara kör”, sa han.

Något som han verkligen betonade var att han är less på snacket om att byta förbundskapten när Sverige inte lyckas gå till ett stort mästerskap. Det var ganska intressant att han som varit med om så stora framgångar i landslagströjan verkligen tryckte på att det är starkt att ens ta sig till ett slutspel.

”Varje gång ett litet land som Sverige tar sig till VM betyder det oerhört mycket för svensk fotboll och för ungdomarna som ser att det går att ta sig dit. Samtidigt är det ingen katastrof om man inte lyckas. Vi är ett litet land uppe i Norden som spelar på is halva året i princip. Det är fantastiskt att vi ens spelar ett play off, det får man inte glömma” sa Brolin.

Innan vi la på i går fick jag dessutom ur landslagslegendaren ett tips inför kvällens match.

”2-0 till Sverige” var Brolins förhoppning.

Tomas Brolin är i min värld en av de allra största vi haft inom svensk fotboll och extra kul som Sundsvallsbo är ju att han har ett förflutet i GIF Sundsvall. Här är ett klassiskt klipp från Brolins yngre år:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *