Dalen satte ned foten

Det här matchprotokollet vill nog ingen i Granlo BK titta på idag. Dalen krossade GBK i gårdagens Norrlandsderby och vann med 7-0. Sedan Granlo värvade Dalens och landslagets kapten Johan Samuelsson och landslagsbacken Robin Nilsberth inför förra säsongen har jag känt att GBK varit på väg att gå om Umeålaget och bli nummer ett i Norrland. Dalen lyckades ändå skrälla sig till final i fjol och därmed kunde man inte säga att ett tronskifte ägt rum. I år har Granlo börjat säsongen bättre än Dalen och jag har åter tänkt att ”i år går Granlo om”. I går ville IBK Dalen visa att man inte ger sig i första taget och att föreningen vill fortsätta titulera sig som bäst i Norrland. Det var inget snack i går, men jag tror att GBK kommer att gå längre än Dalen innan den här säsongen är över.

Den bredd som Granlolaget har den här säsongen har man inte varit i närheten av tidigare. Mot Storvreta ledde GBK med 4-1 i slutet av andra perioden efter att ha spelat på tre kedjor – det är starkt. Tredjekedjan var dessutom riktigt bra i den matchen med Christian Hjort, Anton Uhlin och Patrik Svensson. Jag tycker faktiskt att det blev sämre sedan man valde att flytta Svensson till andrakedjan och låta Hjort och Uhlin vila i den matchen.

GBK har siktet inställt på att bli bättre ju längre säsongen lider och det tror jag också att man kommer bli. Som jag ser det är det framförallt anfallsspelet som måste förbättras. Här kan ni läsa om mina tankar kring det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *