Fem poäng till Medelpad

Efter lite julledighet är jag tillbaka på jobbet igen, men även sista dagen på ledigheten (igår) bestod av idrott. Jag var på plats i Sporthallen och såg när Granlo BK slog regerande mästarna Falun på hemmaplan på ett riktigt imponerande sätt. I två perioder hade Falun i stort sett ingenting att komma med offensivt mot Granlo som var riktigt starka defensivt samtidigt som hemmalaget var ruskigt effektivt i den första perioden.

Falun kom tillbaka i tredje och GBK var i gungning, men kunde sedan vinna i förlängningen. Det som framförallt imponerade på mig var andrakedjan med Patrik Svensson i spetsen som verkligen klev fram, dessutom var den kedjan riktigt starka i försvarsspelet. Svensson var tillbaka i ”fjolårsformen” och kan han börja leverera som förra säsongen blir det en riktig boost för laget. Kristoffer Asp var även han lysande och dessutom skapade Patrik Fransson stor oreda varje gång han var inne på planen. Frasse borde nog ha matchats ännu mer i gårdagens match. Positivt för Granlos del av även powerplay-spelet som resulterade i flera kassar.

I den matchen blev det alltså två poäng till Medelpad, de andra tre kom när Timrå IK bortaslog Södertälje.

Den segern var oerhört viktig för Timrålaget som nu är sex poäng före Södertälje som parkerar under det nedre strecket. På Timrås hemsida kan ni kika på highlights från matchen och där får man bland annat se Mika Norja står för en del avancerade räddningar, André Hult vara inblandad i det mesta offensivt och Jeremy Boyce som liggandes slår in 3-1-pucken i öppen kasse i slutet av matchen. Målskyttarna i går var Boyce, Hult och Hundertpfund. Dessutom var Nils Bergström inblandad i två av målen. Viktigt att den här typen av spelare är med och producerar, det behövs. Timrå möter nu serieledande Karlskoga på bortaplan imorgon och det är givetvis en riktigt tuff uppgift, men bortaformen verkar ju vara god.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *