Ikväll behöver Granlo komma tillbaka

Jag såg Granlos hemmamatch mot Pixbo och stora delar av bortamötet med Mullsjö. Mot Pixbo var Granlo riktigt bleka i två perioder, samtidigt som Pixbo visade att man är ett av Sveriges bästa lag. I sista perioden den gången gick GBK på attack och skapade en hel del lägen, men någon vändning var aldrig nära.

Mot Mullsjö senast tycker jag att Granlo skapade en hel del målchanser men var inte tillräckligt effektiva, däremot var försvarsspelet inte alls bra. Dels kom inte Tomas Åhrberg upp i den standard som han kan hålla, dels fick han inte den hjälp man kan kräva av utespelarna.

Två rätt stora förluster på rad för Granlo och jag tror laget är oerhört revanschsuget i kväll när Caperiotäby väntar på bortaplan. Anton Samuelsson kommer inte till spel vilket ni kan läsa i den här artikeln. Det kommer att innebära att GBK spelar på två centrar från start vilket gör att Johan Samuelsson får spela vartannat byte. Det tycker jag är helt rätt. I inledningen av säsongen tycker jag att matchningen var lite väl försiktig när Johan Samuelsson spelades vart tredje byte i stora delar av matcherna.

Linköping och kvällens motståndare Caperiotäby är de lag som jagar Granlo närmast under slutspelsstrecket och de har båda fem poäng upp till GBK. En förlust i dag och avståndet är alltså två poäng ned. Med andra ord är det en väldigt viktig match och jag tror det skulle betyda väldigt mycket för Granlolaget med en seger i kväll. Får de till försvarsspelet på ett bättre sätt och kan hålla ett högt tempo så tror jag att Täby ligger illa till. Det gäller för Granlo att inte gå i fällan, bli stillastående och bolla runt för mycket. Då kommer hemmalaget att hugga på varje kontringstillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *