Om Thomas Erikssons avsked

På webben i går och i dagens tidning kunde vi berätta att Granlotränaren Thomas Eriksson lämnar laget efter den här säsongen. Här finns den artikeln.

Eriksson hade endast ett ettårskontrakt och berättade för mig att det är sociala skäl som gör att han väljer att flytta tillbaka till Värmland. Därmed kommer GBK att få hitta en ny huvudtränare till nästa säsong. Eftersom att klubben vetat om situationen sedan en tid tillbaka så är jag ganska säker på att man redan börjat jobba med tänkbara ersättare.

Kanske kan Magnus Näsman göra comeback? Eller hittar klubben något nytt spännande namn utifrån? Det ska bli väldigt intressant att se vem som tar över.

Just nu bör dock GBK:s främsta fokus ligga på att ta sig till slutspel. I skrivande stund är man utanför slutspelsplatsen efter svaga resultat efter jul. Inför säsongen gick man ut hårt med att spelet skulle bli bättre och bättre under säsongens gång – det har man misslyckats med så långt anser jag. Däremot finns fortfarande chansen att spela säsongens bästa innebandy i slutspelet om man tar sig dit. Med tanke på tabellsituationen har GBK redan börjat sitt slutspel om man ser till hur lagets matchas. Senast mot Helsingborg var egentligen första matchen för säsongen där man tydligt bestämde sig för att spela matchen på två femmor och matcha laget hårt. Det återstår att se om det ger en effekt i de matcher som återstår.

Som jag ser det måste laget förbättra spelvändningarna, ta fler avslut och bli lite rakare i sitt spel. Förra säsongen chockade Granlo många lag med snabba spelvändningar och hög energi, framförallt på hemmaplan, och det måste man hitta tillbaka till. Kan man kombinera det med att, som Thomas Eriksson vill, utveckla det etablerade anfallsspelet så kan man bli farliga i ett slutspel. Truppen är bredare än i fjol och borde klara av ett långt slutspel på ett bättre sätt än förra säsongen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *