Krönika: Kalla blir inte ensam

Tre medaljer till vårt distrikt – redan. Charlotte Kalla har gett oss ett helt makalöst OS så långt. Inför OS var jag övertygad om att det skulle bli medalj till någon Medelpadsidrottare och jag trodde nog att det skulle bli fler än en, men att Sundsvallsbon Charlotte Kalla skulle ha plockat tre medaljer av tre möjliga var inget jag vågade drömma om. Och det allra bästa är att det inte är slut än. Efter den här starten tror jag på fler medaljer till vårt distrikt.
Charlotte Kalla valde som väntat att stå över dagens teamsprint och det tror jag att hon gör helt rätt i. Efter de urladdningar hon varit med om så här långt under OS tror jag hon behöver vilan inför helgens tremil där hon naturligtvis siktar på att avsluta OS med en individuell guldmedalj. Jag tycker inte att man kan begära något mer av Kalla efter allt hon presterat hittills, men snacka om att jag ser fram emot den här tremilen. I mina ögon är Charlotte Kalla i nuvarande form en stekhet guldkandidat. Det kanske är att hoppas på för mycket, men efter upphämtningen i stafetten vågar man verkligen drömma. Det var bland det mäktigaste jag sett en elitidrottare prestera – någonsin.

 
Häromdagen berättade vi att kommunen planerar att fira Kalla på Stora torget efter OS – jag tror det är bäst att det görs plats för flera lokala idrottare däruppe på scenen.
Damkronorna med Erica Udén Johansson i laget kan bärga en bronsmedalj redan i morgon. Att laget tog sig till semifinal var starkt och att de skulle rubba USA i semin var det nog ingen som trodde. Trots det var spelarna riktigt besvikna efter förlusten mot amerikanskorna – det var skönt att höra och bådar gott inför bronsmatchen mot Schweiz.
Även curlarna i lag Sigfridsson ställs mot Schweiz i slutspelet. De är framme i semifinalen och matchen spelas i dag. Jag tror att de bärgar ytterligare en medalj till vårt distrikt och att vi får se laget även i morgondagens final.
Vi får heller inte glömma bort Anna Holmlund som tävlar i skicross på fredag. Även om hon har en svår skadeperiod bakom sig så är hon en av medaljkandidaterna.
Vi har fått vara med om en hel del under de här OS-veckorna. Mycket talar för att det kommer mer – och jag både tror och hoppas att det blir trångt på Stora torgets scen om någon vecka.

 
Även inom herrarnas ishockey lever medaljdrömmarna, trots saknaden av Henrik Zetterberg. När lagkaptenen försvann från OS-turneringen trodde jag att Tre Kronors medaljchans var mer eller mindre borta, men nu ligger vägen öppen. För även om det svenska laget inte har imponerat så långt är man obesegrat och Slovenien ska inte kunna sätta stopp i kvartsfinalen. Jag tar absolut inte ut något i förskott, men Sverige bör relativt enkelt ta sig förbi kvarten och därmed slåss om medaljerna.
Spelare som Alfredsson, Karlsson och Lundqvist har levererat – nu vill jag se sådana som Sedin och Eriksson kliva fram på allvar. Skulle Tre Kronor få till det i dagens kvartsfinal och det börjar lossna för några av nyckelspelarna så kan det bli en riktigt rolig avslutning på OS-turneringen för lagets del. En lite knackig start spelmässigt för att sedan lyfta lagom till medaljmatcherna låter som en bra plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *