Om nyckelmatcherna

Precis som Harald Lückner sa inför matchen: Det är upp till Timrå nu.

TIK hade skaffat sig ett kanonläge i kampen om playoff med två raka hemmamatcher – men laget åkte på en riktigt tung förlust mot Oskarshamn i går.

I och med att Mora samtidigt slog Västerås blev läget ett helt annat för Timrå. Mora har Malmö på hemmais imorgon samtidigt som Timrå tar emot Troja. Jag kommer att vara på plats då och TIK måste ta en trepoängare för att ha chansen inför sista omgången. Minst sagt spännande!

 

Spännande och tight är det även för Granlo BK. Idag tar laget emot norrlandskonkurrenten IBK Dalen och precis som för TIK så måste Granlo vinna, annars blir det tufft att nå slutspel. Förre GBK-tränaren Magnus Näsman riktade en del kritik mot Granlo i den här artikeln, samtidigt öppnar han för att återvända. Nu är det, oavsett om Näsman kommer tillbaka eller inte i framtiden, Johan Nordell som leder laget resten av säsongen. Här kan ni läsa Nordells tankar om Granlos situation.

 

Jag tycker att han är helt rätt ute när han pratar om att Granlo ska satsa mer på spelvändningar och fart. Det är precis vad som saknats under hela den här säsongen. Tyvärr kan det vara så att förändringen kommer för sent. Seger ikväll och hoppet om slutspel lever vidare för GBK.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *