Krönika: Person var för ensam i Dragons

Sju lyckade tvåpoängare på nio försök, två av tre trepoängare och 20 poäng totalt. Jonathan Person gjorde en riktigt bra insats mot Uppsala i den första kvartsfinalen – tyvärr för Sundsvall Dragons del var han alldeles för ensam.
Hemmalaget hade problem med sitt skytte och förlorade returtagningen stort. Under matchen kändes det flera gånger som Uppsala skulle dra ifrån, på något sätt hängde Dragons ändå med in i det allra sista och gav gästerna en riktig fight.
Hemmalaget kämpade sig tillbaka från ett underläge som var 15 poäng som mest, och när Micke Lindquist sköt i sina första, och enda, två poäng i slutminuten var Sundsvall Dragons i ledning efter en stark upphämtning.
Då klev ex-draken Liam Rush fram. Rush stoppade i två poäng, sänkte ett bonuskast – och Uppsala vann.
Nu har Sundsvall Dragons redan tappat den hemmaplansfördel som laget hade och måste vinna minst en match i Uppsala. Det blir en tuff utmaning, kanske till och med övermäktig. I den första kvartsfinalen satt nämligen både Jonathan Persons bror Andreas samt den förre Dragonsspelaren Johan Jeansson på Uppsalas bänk skadade. Trots det hade bortalaget råd att låta en spelare som Liam Rush matchas rätt sparsamt (totalt 23 minuter) och kunde fördela minuterna mellan sina spelare på ett annat sätt än hemmalaget. Det kan bli utslagsgivande i en lång matchserie.
Samtidigt, med tanke på hur gårdagens match svängde och att Dragons kom tillbaka starkt
i slutet så känns en seger i Uppsala på fredag knappast som någon omöjlighet.
Kapaciteten finns i det här laget, men ska det bli möjligt måste fler spelare kliva fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *