Gästbloggare: Johan Eklund

Fredag igen och en ny gästbloggare har skrivit ett inlägg. Imorgon är det premiär i Superettan och GIF Sundsvall spelar hemma mot Jönköpings Södra. En av Giffarnas stora nyckelspelare den här säsongen är anfallaren Johan Eklund. Idag har han skrivit ett inlägg där han berättar om sina tankar inför årets säsong.

Mycket nöje!

________________________________________________________________________

 

Premiär, ja både för mig som bloggare och för oss fotbollsspelare i GIF Sundsvall nu till helgen.

Jag vid tangenterna heter Johan Eklund, kallas oftast vid efternamn eller Masen vilket vittnar om mitt ursprung. Har även blivit kallad dal-måsen av en islänning som numer har lämnat oss för röde pölse och smörrebröd, inte lätt med språket alla gånger för våra kära islänningar=) För er som polletten inte har trillat ner för kan jag berätta att jag kommer ifrån vackra Dalarna och närmare bestämt residensstaden Falun.

Jag började min fotbollskarriär i Falu BS, som kanske mer är känt för Bandy och hamnade här i Sönnsvall via fyra år i Borlänges fotbollsstolthet IK Brage. Jag har nummer nio på ryggen och spelar som anfallare. Nog om mig och åter till premiären nu på lördag.

 

Jönköping Södra står för motståndet och vi har kraftig revansch att utkräva efter fjolårets premiärdebacle som resulterade i en 0-3 förlust. Grabbarna är laddade till tänderna och alla är fast beslutna om att årets säsong ska börja betydligt bättre än förra årets. Premiärer är speciella, startskottet på tävlingssäsongen då man äntligen får lägga världens längsta försäsong bakom sig. Många kilon har lyfts i gymmet och ännu fler löpmeter har lagts under våra fötter, detaljer i spelet har nötts och alla spelare i truppen har kämpat hårt för att vara en av de elva som får starta matchen. Det är på lördag allt ska sitta där, passningar, skott, kombinationer. Fungerar inte spelet så ska vi åtminstone vinna kampen därute, det ska göra ont att möta Sundsvall.

 

Jag hoppas att ni supportrar är med oss i år igen och ser till att årets säsong blir något extra. Ni är viktiga allihopa, ni som åker land och rike runt, ni som samlas runt om i Sverige och följer matchen på TV, ni som vecka ut och vecka in sitter på Norrporten och stöttar oss. Alla ni som jag glömt nämna.

 

Nu kör vi!!!

 

Jag hoppas vi ses på Norrporten på lördag.

 

/Johan Eklund

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *