Tankar inför premiären

Äntligen är det premiärdags för GIF Sundsvall. Förra säsongen inleddes blytungt med en hemmaförlust mot Jönköpings Södra, samma lag som står för motståndet i dag. Jag tror inte att GIF kommer inleda den här säsongen på samma sätt. Under fredagen pratade jag med GIF-tränaren Joel Cedergren och han berättade att man efter premiärförlusten i fjol hade satt sig ned med spelartruppen och pratat igenom bland annat vilka förväntningar man hade inför säsongen. Det visade sig att man hade räknat med att föra spelet och styra matcherna till väldigt stor del, och när det inte gick så hade GIF svårt att ställa om. I år har man på ett tydligare sätt pratat igenom vad man ska ha för förväntningar på spelet och säsongen. Dessutom har laget spelat en säsong i Superettan sedan uttåget från Allsvenskan och vet vad man kan förvänta sig av serien i stort.

Mina förväntningar på GIF Sundsvall i år är att man ska vara med och slåss i den absoluta toppen av Superettan, så bra är laget.

I dagens match tror jag på följande startelva:

Tommy Naurin – Robert Lundström, Marcus Danielson, Jon Gudni Fjoluson, Dennis Olsson – Daniel Sliper, Runar Sigurjonsson, Kevin Walker, Adam Chennoufi – Johan Eklund, Eric Larsson.

Om Runar Sigurjonsson får chansen från start är det helt rätt tycker jag. Han såg väldigt pigg ut i sitt inhopp i genrepet och satte fart på hela GIF Sundsvalls anfallsspel den gången.

Om några timmar är det dags!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *