Det hände inte mycket, GIF

Gårdagen blev fullspäckad av fotboll för egen del. Först en egen träningsmatch (seger 4-3) och sedan tv-soffan. Jag började med att se delar av två allsvenska fighter, en kort del av Liverpool-Manchester City och sedan såg jag GAIS-GIF Sundsvall från start till mål.

Den sistnämnda matchen bjöd inte på något större underhållningsvärde. Precis som i premiären tycker jag GIF Sundsvall hade svårt att skapa målchanser. Eric Larsson har inte fungerat som anfallare i de här två matcherna och tyvärr så saknades Pa Dibba på grund av skada i går.

Nu när både Dibba och Leo Englund saknades hade jag gärna sett att Simon Helg fått chansen på topp i ett tidigt skede. Helg är ingen naturlig forward men med sin snabbhet borde kan ha kunnat röra om lite i grytan längst fram. Nu kom han visserligen in senare i matchen, men då på kanten.

Min känsla efter de två första matcherna i Superettan är att tempot är för lågt och att GIF inte fått igång passningsspelet som önskat. Jag vill se lite fler initiativ, lite fler offensiva löpningar och lite mer passningar i djupled kommande omgångar. En del i det tror jag kan vara att låta en sådan som Simon Helg spela från start. Även om hans form kanske inte varit den bästa så är det en spelare med fart och som kan komma på genombrott. Det är något som saknas i GIF Sundsvall just nu.

Positivt: mittbacksparet. Fjóluson och Danielson känns stabila där den förstnämndes vänsterfot dessutom är ett anfallsvapen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *