Gästbloggare: Johan Samuelsson

Äntligen fredag och äntligen en ny gästbloggare! Den här veckan är det Granlo BK:s och innebandylandslagets lagkapten Johan Samuelsson som skrivit. I dagens inlägg skriver han om årets säsong med Granlo, talangfulla spelare i distriktet – och drömmen om ett SM-guld.

__________________________________________________________________________________

”Det blev inte riktigt som vi hade hoppats”

 

Årets säsong blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade förhoppningar om att se till så att kurvan, som har gått spikrakt uppåt de senaste åren, skulle fortsätta gå i samma riktning. 2013 började exakt så, men sen tog det tvärstopp. Kort och gott kan man sammanfatta det med: Det blev inte riktigt som vi hade hoppats.

 

Vi har under säsongen fått äta upp vårt mål en och annan gång från utomstående. Innan säsongen gick vi ut högt och sa att vi skulle till slutspel och där var vårt mål att vinna den sista matchen. Ett ganska sunt mål om du frågar mig. Jag tror att alla på den här nivån har som mål att vinna. Konstigt vore det annars.

 

De flesta i laget verkar bli kvar och vi fortsätter bygga vidare mot föreningens mål: att bli en ledande förening i innebandy-Sverige. Vi har påbörjat en resa, men är långtifrån framme vid slutdestinationen. Vi har fortfarande att lära både på och utanför planen och tur är väl det. Det känns också skönt att veta att det jobbas mot att utveckla dessa bitar och att hela föreningen kämpar vidare för att uppnå sina mål!

 

Dragons har haft en del år fyllda med framgång och förhoppningsvis kan vi lära av dem och hitta vägar som leder till den succé som Öqvist och hans mannar har fixat. Ett första steg för att nå denna framgång är att ta vara på de guldklimpar som finns här i länet. Under både fjolåret och detta år har spelare från, framför allt, Ankarsvik varit och tränat med oss, men även spelare från andra klubbar i området. Jag kan lugnt säga att det finns talang så det räcker och blir över. Nu gäller det bara att hitta vägar för att dessa ska få utvecklas i sin takt för att kunna blomma ut till kommande landslagsspelare. Jag är helt övertygad om att potentialen finns!

 

Jag vill även passa på att ta tillfället i akt att tacka all publik för den här säsongen. Vi är extremt lyckliga över att ha en sådan härlig publik i vår hemmaborg och jag vet också att många ute i Sverige tycker att det är en av de roligaste bortamatcherna för att det är sådan bra publik, så tack ska ni ha och på återseende till hösten!

 

I övrigt vill jag också passa på att tacka de i min omgivning, familj, sambo, vänner, men framför allt arbetsgivare och kollegor som är så förstående och tillmötesgående som gör det möjligt att bedriva en idrottslig karriär tillsammans med ett yrke vid sidan av.

 

Tittar jag tillbaka på säsongen finns det ändå en hel del ljusglimtar både med klubblaget och landslaget. Om jag måste välja ut något som sticker ut blir mitt val väldigt enkelt. Att få fortsätta vara med och bygga vidare på det som har börjat byggas och att vara en del av det i två år till känns väldigt bra. Jag har min lilla korkek här i Sundsvall och här trivs jag bra.

 

Vi tar nya tag nu istället och ska se till så att vi kommer väl förberedda när serien drar igång till hösten. Jag var själv på plats i Malmö under finalen och kunde på nära håll följa Faluns glädje efter finalen. Nästa år är det vi som står där!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *