Gästbloggare: Oscar Johansson

Äntligen fredag igen och äntligen en ny gästbloggare! Dagens bloggare är Oscar Johansson i Timrå IK. Han kom tillbaka till sin moderklubb inför den gångna säsongen och här berättar han som sin hockeyresa och Timrå IK:s framtid. Mycket nöje!

__________________________________________________________________________________

Hej! Oscar Johansson här från Timrå IK. Tänkte berätta lite om känslan att vara tillbaka i moderklubben efter 5 år i andra klubbar, hur jag ser på säsongen som kommer och lite tankar om Timrås väg tillbaka.

 

Efter att ha spelat i föreningen från skridskoskola, till ungdomslag, juniorlag och senare även a-laget lämnade jag Timrå IK inför säsongen 2008/2009. Föregående säsong hade jag varit utlånad till Sundsvall Hockey i 34 matcher och endast gjort sporadiska inhopp i Timrås a-lag. Som sistaårsjunior är speltiden viktig för utvecklingen, vilket jag fick i Sundsvall och det var inget Timrå kunde erbjuda mig för tillfället. Känslan att lämna moderklubben var inte rolig och det var ett tungt besked för mig just då. Mitt mål hade hela tiden varit att få spela i Timrås a-lag och i SHL. Det ska dock erkännas att just vid det här tillfället var Timrå kanske topp-5 i Sverige och hade ett bra lag med en bred trupp. Det var svårt att ta en ordinarie plats och ska jag vara helt ärlig tycker jag inte jag var tillräckligt bra och inte räckte till för spel i SHL.

 

Jag hamnade i Sundsvall Hockey där jag hade 4 år med blandat resultat, både för mig som spelare och för laget. Men framförallt 4 väldigt nyttiga år i Hockeyallsvenskan på seniornivå. Jag fick lära mig att förstå vad som gäller för att spela hockey på hög seniornivå med långa resor i buss, träningar, matcher och förberedelser. Under dessa 4 år har jag mognat och utvecklats som både ishockeyspelare och person. Två gånger har jag fått uppleva att spela kvalserien för att hålla sig kvar. Det är inget jag unnar någon. Pressen är enorm på laget, på föreningen och du har allt att förlora. När vi åkte ur Hockeyallsvenskan med Sundsvall Hockey under mitt sista år kändes det väldigt tungt. Jag var lagkapten och det kändes som ett stort misslyckande. Som lagkapten har du ett ansvar att leda laget i både framgång och motgång. Tyvärr åkte vi ur, vi spelade inte som bäst när det behövdes som mest och det var riktigt tungt. Jag kan dock inte annat än säga att dessa 4 år verkligen har utvecklat mig och att jag samlat på mig nyttig erfarenhet.

 

Säsongen efter hamnade jag via en kort och strulig sejour i Borås så småningom i Asplöven och blev en ny erfarenhet rikare. I övrigt är det väl inte så mycket säga om säsongen då jag gick skadad sista 2,5 månaderna pga en hjärnskakning. Asplöven var nykomlingar med en liten organisation. Ingen trodde på oss men vi lyckades hålla oss kvar.

 

Timrå IK hade åkt ur SHL och ekonomin var körd i botten. Föreningen stod på ruinens brant. Jag hade problem med en hjärnskakning som tog tid att läka. Jag ville väldigt gärna spela för Timrå och fick acceptera ett tryout-kontrakt. Inget jag var nöjd med då men det var bara att knyta näven, träna hårt och prestera så bra som möjligt. Känslan att vara tillbaka i moderklubben som jag lämnade 5 år tidigare var otroligt skön. Jag var väldigt glad och väldigt motiverad. Jag var otroligt sugen att dels bevisa för mig själv att jag duger som hockeyspelare, men också att visa att jag är en annan och bättre hockeyspelare nu än när jag lämnade föreningen. Efter rekonstruktionen och degraderingen stod hela föreningen inför en tuff säsong såväl på planen som utanför planen. Vi var nära playoff och kanske var det över förväntan men det hade varit kul att få vara med där. Något att sträva efter den här säsongen naturligtvis! Jag tycker det ska bli otroligt spännande att se vad vi kan åstadkomma den här säsongen. Stora delar av laget är intakt och om vi kan få ihop det bra och alla spelare utvecklas från föregående säsong kan det bli riktigt, riktigt bra!

 

Framtiden för föreningen Timrå IK börjar sakta men säkert se ljusare ut. En stor satsning på unga spelare som ska genomsyra hela föreningen börjar ta form, vilket är helt rätt väg att gå. Det är tufft ekonomiskt för alla elitlag inom ishockey idag och det är en smartare och billigare investering att få fram egna talanger att utveckla, än att hela tiden fylla på med spelare utifrån. Det har varit tungt att se hur Timrå har hamnat snett på vägen och varit nära konkurs. Många personer berörs och folk blir arga, uppgivna, besvikna och ledsna. Mina känslor för Timrå är stora, det är min moderklubb, klubben i mitt hjärta. Det blir annorlunda och en speciell känsla att spela för en förening när jag har gått hela vägen från skridskoskola till a-lag. Timrå har fått mycket skit och tappat både marknadsvärde, popularitet och förtroende. Det är något vi ska ändra på! Jag vill vara med på resan att ta Timrå IK på rätt väg igen.

 

Tack alla fans, sponsorer, publik mm för den gångna säsongen och hoppas vi ses igen till nästa säsong!

 

Oscar Johansson

3 reaktioner till “Gästbloggare: Oscar Johansson”

  1. Härligt Oscar! Du är ett stort föredöme för vår förening och är en viktig fanbärare för vår nya strategiplan och vision.

  2. Hej Ogechkin! Hur mår ljumskarna nuförtiden? Mycket is och massage antar jag, kör hårt i vinter och skjut högt och hårt i plexiglaset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *