Gästbloggare: Ebba Gustafsson

Hej! Mitt namn är Ebba Gustafsson, jag är 19 år gammal och brinner för min idrott – golf.

 

Min resa och mitt intresse började i tidig ålder, efter att jag hade testat en del lagidrotter så insåg jag snabbt att det inte var något för mig. På samma sätt insåg jag efter att min pappa tagit med mig till golfbanan i tidig ålder att det var just golf som var min grej. Varför är då golf min grej? Varför är golf någons grej överhuvudtaget? Ja, eftersom jag ofta får frågan om vad det är med golf som gör det så roligt och speciellt tänkte jag berätta utifrån mitt perspektiv vad som gör golfen så kul.

 

Tävlingsmomentet, jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och själva tävlingsmomentet i golf är den största anledningen till att jag håller på med det. Jag älskar det långlopp som golf verkligen är, att veta att ett misstag inte behöver innebära förlust. Att om jag gör en miss på hål ett har jag 17, 35 eller kanske till och med 53 hål att rätta till det misstaget på. Jag älskar känslan när jag står på första tee inför en tävling och veta att det är jag som har kontrollen, det är jag som styr den vita lilla bollen och jag möjligheten att kunna gå precis hur lågt som helst, för den enda som kan sätta begränsningar är jag själv.

 

Naturen, jag kan inte säga att jag är en naturmänniska som trivs bäst ute i skogen, men just den atmosfär som finns runt om i världen på alla olika golfklubbar är speciell. Lukten av nyklippt gräs och frisk luft är något som jag tror alla mår bra av. Jag har under mina senaste tre år i Uppsala haft många stressiga stunder då jag knappt kunnat tänka klart, då har golfen hjälpt mig. Det har varit, och är, som terapi för mig. Att kunna åka ut på golfbanan, ställa mig helt själv, lyssna på klubban som träffar bollen och bara andas in ren luft är något som får mig att kunna slappna av och må bra. Det som är så härligt med golfare är att det gamla ordspråket ”det finns inget dåligt väder…” Verkligen är något som vi lever efter, för bara man har bra kläder och rätt utrustning så spelar det ingen roll, vi är ute jämt och tar verkligen vara på sommaren (även om vädret är som det är i sommar).

 

Känslorna, när jag säger att det inte finns nåt i hela världen som kan bryta ner mig på det sätt som golf kan göra så låter ju det för de flesta helt sjukt. Hur kan man hålla på med något som kan få en att bara vilja sätta sig ner på marken och börja gråta, jag kan säga att det har hänt en del gånger… På exakt samma sätt som det kan göra mig ledsen, finns nog ingenting som kan höja mig mycket och få mig att känna mig så bra och glad som golfen gör. För på samma sätt att det är mitt fel att jag presterar dåliga resultat så är det bara jag som står för mina bra resultat. När jag lyckas är det verkligen jag som lyckas och att få känna att jag verkligen gjort något bra och fått något för alla träningstimmar jag lagt ner på golfen är verkligen en helt obeskrivlig känsla.

 

Gemenskapen, trots att det är massa individualister som håller på med den här sporten så är gemenskapen mellan oss väldigt speciell. Dels mellan personer på samma nivå, i samma ålder. Men det jag kanske framförallt tänker på är hur fantastiskt det är att min släkt varje sommar kan anordna en familjekamp där vi alla kan spela mot varandra trots att vi är på olika nivå, men kanske framförallt i olika åldrar.

 

Det här är bara fyra av massvis med anledningar till varför jag älskar golf och jag hoppas att jag kunnat både inspirerat och motiverat icke-golfare och golfare! Jag fortsätter min resa inom golfen och är så himla glad över att den hjälper mig att utvecklas både som idrottare och människa.

 

På återseende,

Kramar Ebba

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *