”Vet inte om drömmen levt utan Sundsvall”

Tom Lidén har tagit stora steg framåt i sin utveckling sedan han kom till Sundsvall Dragons och var en av lagets absolut bästa spelare den gångna säsongen. Nu är det oklart vart han spelar kommande säsong, men just nu är Lidén och försöker slå sig in i det svenska landslaget. I dag har han skrivit ett eget inlägg i Sportbloggen, och han blir den sista gästbloggaren på ett par veckor då undertecknad går på semester. I slutet av augusti är jag tillbaka och då kommer nya gästbloggare.

Ha en skön sommar!

_____________________________________________________________________________________

Jag flyttade till Sundsvall 2010 för att få spela för ett lag som skulle kunna ge mig ett eftertraktat SM-guld. Jag hade ett sedan tidigare i Södertälje från min första säsong i ligan, en säsong som inte blev som jag hade tänkt då jag diagnostiserades med diabetes på försäsongen och missade det mesta av vad som hade kunnat bli en fantastisk start på min ligakarriär. Jag var 17 år och jag spelade bara en match under den första säsongen och fick ett guld som jag inte kände att jag hade bidragit särskilt mycket till.
Även om jag inte var någon stjärnspelare i guldlaget 2010 i Sundsvall var jag ändå en bidragande faktor på ett annat sätt. Det guldet väger tungt för mig och är något jag kommer minnas så länge jag lever, och SM-guldet var bara starten på min tid i Sundsvall. Jag stannade i fyra år och det var dels för att vi alltid hade ett bra lag och jag utvecklades som spelare med större och större ansvar på planen, och för att jag och min sambo trivdes väldigt bra i stan.
Vid sidan om basketen passade jag på att läsa ekonomi i tre år på Mittuniversitetet där jag lärde känna många trevliga och roliga människor. Jag har även träffat och lärt känna hängivna fans, folk inom och runt omkring klubben och Sundsvallsbor i allmänhet som alla har gjort avtryck på mig och som jag kommer ha med mig vart jag än hamnar härnäst.
Just nu slåss jag om en plats i den 12-mannatrupp som ska ta Sverige till ett EM-slutspel nästa år och jag tänker inte särskilt mycket längre än ett par dagar framåt i taget. Men det finns en dröm om att få spela utomlands och vi får se vad som dyker upp.
Utan min tid i Sundsvall och den möjlighet att utvecklas som jag har fått, mycket tack vare det förtroende som Peter Öqvist har gett mig, vet jag inte ifall den drömmen fortfarande hade levt.
Så nu när jag har chansen tänker jag passa på att tacka Sundsvall och alla människor som jag har mött för allt jag har fått av er. Jag är inte klar med stan så vi ses igen, om det blir på basketplan eller i något annat sammanhang återstår att se.

 

Fotnot: Efter att Tom Lidén skrivit den här texten fick han vet att han inte får åka med till Belgien för helgens träningsmatcher med landslaget. Däremot är han fortfarande med i truppen och kommer att träna med landslaget under nästa vecka, och hoppas ta en plats i laget till nästa helg i Sarajevo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *