Krönika: Målet som gjorde skillnad

När inhopparen Daniel Sliper distanssköt in 2–1-målet borta mot Syrianska innebar det samtidigt att GIF Sundsvall nu kopplat greppet om en direktplats till Allsvenskan. Det är stor skillnad på att vara laget som har allt i egna händer i stället för att tvingas förlita sig på andra lag under de sista omgångarna. Nu är det upp till Hammarby och GIF Sundsvall att förvalta det läge man skaffat inför de tre sista matcherna.

Med tre uddamålssegrar på de fyra senaste matcherna känns det dessutom som Sundsvallslaget verkligen fattat vad det handlar om under de här kalla höstkvällarna – att ta tre poäng. Det spelar ingen roll hur det ser ut utan det är de tre poängen som räknas, och just nu har GIF de där marginalerna som krävs med sig.

Tre poäng blev det mot Syrianska, och att det var just Daniel Sliper som fick sätta dit segermålet känns helt rätt. En laglojal spelare som varit med om att gå upp i Allsvenskan och sedan även åka ur högsta serien med GIF. Den här säsongen har han tagit sig tillbaka från skadeproblem och dessutom valt att förlänga sitt kontrakt med Sundsvallslaget över nästa säsong.

Sliper är en spelare som ofta levererar, och med sitt långskott mot Syrianska såg han till att skjuta klubben allt närmare ett nytt avancemang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *