Gästinlägg: SM-slutspel

Den här veckan har jag två praoelever som jobbar med mig, Wilma Wärulf och Linn Jonsson. De är riktigt duktiga på fotboll och tog sig under onsdagskvällen vidare i SM. Här har de skrivit ett eget inlägg om segern.

 

Vägen till SM-slutspelet

Med ett väl genomfört första kval och nyligen en 3-0 vinst i kvartsfinalen inför F-16 SM, så är Selånger nu med i slutspelet där de slåss om medaljplatserna.

Första SM-kvalet hölls i Hudiksvall där det var Selånger, Ope och Team Hudik som spelade om den ända platsen till kvartsfinalen. Selånger gick obesegrade genom de två matcherna som slutade 4-0 mot Ope och 4-0 mot Team Hudik.

Nästa steg på vägen var en kvartsfinal som spelades i Sundsvall. Där Selånger ställdes mot Gimonäs och det skulle bli en tuff match. 15 minuter in i matchen gör Selånger 1-0 genom Wilma Larsson. Matchen fortsätter ganska jämn och Gimonäs får en riktigt farlig målchans men Selångers målvakt Nellie Maxén står för en fin räddning, och första halvlek slutar 1-0. Gimonäs börjar andra halvlek starkt och har några farliga målchanser. Till sist tar Selånger tag i matchen och skapar då några farliga målchanser. I slutet av matchen utökar då Selånger till 2-0 genom en nick ifrån Olivia Wänglund. I den 79 minuten får Selånger en hörna och även den nickar Olivia Wänglund in. Matchen slutar 3-0 till Selånger, som då har gått vidare till SM-slutspelet i Gävle. Där står det mellan fyra väldigt bra lag, som alla vill ta hem SM-guldet för F-16.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *